Bu kitap neden yazıldı ve kim okuyacak

Necati Özkan'ın "Kahramanın Yolculuğu" kitabının birçok kusurundan ilki adı. Seçim sürecini ve Ekrem İmamoğlu'nu anlatan kitap ona bir kahraman muamelesi yapıyor, hikaye boyunca da ondan "Kahraman" diye söz ediyor.

Halbuki İmamoğlu'na bir isim takılacaksa bu mazlum olmalı. 800 bin oy farkla ikinci seçimde belediye başkanı seçilmesinin bir nedeni kahramanlığı değil, ilk seçimin iptal edilmesinin yarattığı mağduriyetti.Ekonomik sıkıntı, Erdoğan'ın sürekli kazanıyor olması ve bunun muhaliflerde bir takıntıya dönüşmesi, başta adayın zayıflığı olmak üzere AK Parti'nin seçim boyunca yaptığı hatalar ve muhalefetin ittifakı da etkendi. Ama İmamoğlu'na seçim kazandıran en önemli neden zamanın ruhuydu. Seçmen iktidara bir mesaj yollamak istedi, bu mesajın öznesi de hasbelkader adını neredeyse hiç kimsenin bilmediği Beylikdüzü belediye başkanı oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar