Bu haberin altında ne yatıyor?

Pegasus uçağı pistten çıktıktan sonra Hürriyet'in haberi nasıl verdiği iletişim fakültelerinde bir "çerçeveleme" egzersizi olarak incelemeye değer. 14 Ocak tarihli ilk haberde öne çıkan bazı...

Pegasus uçağı pistten çıktıktan sonra Hürriyet'in haberi nasıl verdiği iletişim fakültelerinde bir "çerçeveleme" egzersizi olarak incelemeye değer. 14 Ocak tarihli ilk haberde öne çıkan bazı unsurlar:

- Uçağın denize 25 metre kala yamaca saplandığı o ürkütücü kare“mucizenin fotoğrafı” olarak sunulmuş.

- Haberin girişinde uçağın “belirlenemeyen nedenle” kontrolden çıktığı söyleniyor, devamında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden bir profesöre dayanılarak sorunlu pistin zeminine vurgu yapılıyor.

- Haberde pilotlara alkol testi yapıldığı ve alkollü olmadıkları vurgulanıyor. Ayrıca pilotun ifadesine de geniş olarak yer veriliyor. Pilot normal inişi gerçekleştirdiklerini, hızlarını azalttıklarını, tam manevra yapacağı sırada “bilemediğimiz bir nedenden” ötürü sağ motorun aniden hız aldığını anlatıyor. Pilotların yolcuları tahliye etmesine yardımcı olmaları, rutin anonsları yapmalarıyla sürüyor haber. Kabin ekibinin de verdiği ifadede yolcuları sakinleştirdikleri yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar