Böyle bir şey olabilir mi?

Daha CHP Genel Başkanı olduğu ilk kurultayda kafasına Ecevit kasketi geçirip taklit siyasetçi olarak sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu şimdi de taklit eylemle adalet arıyor. Oysa Gandi’nin de, Selma’da oy...

Daha CHP Genel Başkanı olduğu ilk kurultayda kafasına Ecevit kasketi geçirip taklit siyasetçi olarak sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu şimdi de taklit eylemle adalet arıyor. Oysa Gandi’nin de, Selma’da oy eşitliği için yürüyen Martin Luther King Jr.’ın, hatta Aylin Kotil’in bile somut tek bir talebi, net bir mesajı vardı.

Kılıçdaroğlu ne için yürüyor? Adalet diyor ama beylik lafların dışına çıkıp bir türlü somuta indirgemiyor. Enis Berberoğlu’nun serbest kalması için mi yola çıktı, yoksa dilinden düşürmediği Altan Kardeşler vs. gibi FETÖ’den içeride yatan başka gazeteciler için mi bu adalet arayışı? Türkiye’deki mevcut adalet sistemine toplu bir başkaldırma girişimiyse kendi partisinin karşılığında nasıl bir sistem önerdiğini de bilmiyoruz.

Apar topar karar verilmiş, üzerinde hiç düşünülmemiş yürüyüş Kemal Kılıçdaroğlu CHP’sinin özeti. Tıpkı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı yapılması gibi ortaya atılan ilk saçma fikrinin üzerine atlanmış adeta.

ASIL SORUMLU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar