Birkaç yalan ve bazı gerçekler

İDDİA 1 Ekrem İmamoğlu kendisini eleştiren bir seçmeni tokatladı...

DELİL: Seçim ziyareti sırasında çekilmiş bir videoda muhalefet adayı tartıştığı seçmeni tokatlarken görünüyor.

KARAR: Videonun tamamı izlendiğinde İmamoğlu’nun tokat atmadığını, “makas alan amca”misali karşısındaki gencin yanağını okşadığı anlaşılıyor. Buna benzer bir yanak okşama an’ı yakın tarihte yine kameralara yakalanmıştı: Bir toplantıdan sonra Mehmet Barlas o zaman Başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın yanağını okşuyordu. Siyasetçilerin seçmene yakın görünmek adına fiziki teması ayrıca tartışılabilir; ben bunu sempatik bulmayanlardan, kendime dokundurtmak istemeyenlerdenim. Ama babacan, amca tavrıyla yanak okşamakla tokat atmak arasında da gözle görünür bir fark var.

 

İDDİA 2

Ekrem İmamoğlu son günlerde çok sinirli.

DELİL: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir gözlemi, Ekrem İmamoğlu’nun esnaf ziyaretinde “bir çocuğu” tokatladığı iddiasına dayanıyor.

KARAR: Ekrem İmamoğlu bir çocuğu tokatlamadı, karşısındaki de çocuk değil evli barklı bir adam zaten. Ancak İmamoğlu’nun sinirli olduğu da doğru. Söz konusu videoda da sinirlerinin gerildiği, tahammül edemediği anlaşılıyor zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar