Biden yönetimiyle olası iki kriz

Joe Biden yönetimi bir yandan Türkiye’yle beyaz bir sayfa açmaktan yana, Ankara da sıfırdan başlamaya hazır olduğuna yönelik olumlu mesajlar veriyor.

Joe Biden yönetimi bir yandan Türkiye’yle beyaz bir sayfa açmaktan yana, Ankara da sıfırdan başlamaya hazır olduğuna yönelik olumlu mesajlar veriyor. Ama ABD’de Türkiye Cumhuriyeti karşıtı en güçlü hareket, Fetullahçı Terör Örgütü de önümüzdeki dört yıla yönelik kendi planlarına hızlı başladı. Biden’ın yönetime gelmesi, Demokratlar’ın Senato’da fiili çoğunluğu kazanması, dış politika kadrolarının değişmesi adeta ölü hücre olarak pusuda bekleyen FETÖ’yü uyandırdı. Örgüt 2021’e hızlı başladı. Şu anda aktif olarak örgütün kamuoyundaki en bilinir üyesi basketbolcu Enes Kanter’i kullanıyorlar. Adını yazmayı bildiği bile tartışmalı Kanter geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal gazetesine makale “yazdı.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar