Biden mı Trump mı? Sorunun yanıtı bir tık ötede!

Donald Trump ve Joe Biden arasındaki ilk televizyon tartışmasını izlerken notlar almak için yanıma küçük bir defter aldım. Malzeme sıkıntısı çekmeyeyim diye ne görürsem yazmaya başladım.

Donald Trump ve Joe Biden arasındaki ilk televizyon tartışmasını izlerken notlar almak için yanıma küçük bir defter aldım. Malzeme sıkıntısı çekmeyeyim diye ne görürsem yazmaya başladım. Tartışma birkaç dakika geç başladı, hangi kanalda nasıl bir beklenti oluşturuldu, kimin kravatı iyiydi, Trump’ın suratı bugün her zamankinden fazla portakal rengiydi, neden el sıkışmadılar… Bir buçuk saatin sonunda altı-yedi sayfa not almışım, ilk dakikalarda dolgu malzemesi olarak yazdığım izlenimlerin de hiçbir anlamı kalmadı.

Amerikan tarihin en korkunç, en düzeysiz, en utanç verici televizyon tartışmasıydı kuşkusuz. 90’lı yıllarda televizyonda bizim siyasilerin birbirlerine ağır lafla giriştikleri ekran tartışmalarını izliyorum, Trump-Biden tartışmasının yanında medeniyet dersi gibi kalır. Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki son ekran tartışmasının da çıtası çok daha yüksekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar