Biden bütün anketlerde önde. Yine de kaybedebilir

Joe Biden bütün anketlerde rakibi Donald Trump'a fark atarak Amerika'nın yeni başkanı olacak gibi gözüküyor. İddialara göre medya patronu Rupert Murdoch da seçimi Biden'ın büyük farkla alacağını düşünüyor.

Joe Biden bütün anketlerde rakibi Donald Trump’a fark atarak Amerika’nın yeni başkanı olacak gibi gözüküyor. İddialara göre medya patronu Rupert Murdoch da seçimi Biden’ın büyük farkla alacağını düşünüyor. Joe Biden dört sene önce Hillary Clinton’ın yapamadığını yapıp partinin hem geleneksel hem de ilerici uçlarını birleştirmiş gözüküyor. Hatta ABD’de Demokratlar’ın almasının hayal bile edilemeyeceği yerlerde bile kimi anketler onu önde gösteriyor. Üstelik Biden kampanyasına bağışlar rekor düzeyde. Dahası medya da tam gaz Biden’ın başkanlığı için çalışıyor gibi. Hiçbir adaya dört koldan bu kadar destek verilmemişti.

Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen seçime aşağı yukarı iki hafta kalmasına rağmen Biden tarafı çok rahat değil. Hatta kapalı kapılar ardında bir panik havası yaşandığı bile söylenebilir. Seçim anketlere yansıdığından ya da medyada gözüktüğünden çok daha başa baş geçecek gibi gözüküyor. Bunu söyleyen de bizzat Biden’ın seçim kampanyasının yöneticisi Jen O’Malley Dillon. Önceki gün Twitter’da seçimin sanılandan bile yakın olduğunu söyledi. Ama asıl panik önceki gün New York Times’ta yayımlanan bir yazıda ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar