Best of seçim 2020

Bir seneden daha uzun süredir ABD seçimlerini takip ediyorum, bu konu hakkında yazıyorum. Pandemi, protestolar, ekonomik darboğaz, postayla oy verme konularının gölgesinde bir seçime gidiliyor.

Bir seneden daha uzun süredir ABD seçimlerini takip ediyorum, bu konu hakkında yazıyorum. Pandemi, protestolar, ekonomik darboğaz, postayla oy verme konularının gölgesinde bir seçime gidiliyor. Ve ilk kez kimin kazanacağını tahmin edemiyorum. Bütün anketler Joe Biden diyor, ama ben de ilk günden beri Donald Trump’ı bir kalemde silmeyin diyorum. Artık göreceğiz, bütün bu koşuşturma bu geceye kilitlendi..

Peki bu geceye nasıl geldik? İşte özeti.

“Kemal Biden” diye bir aday

Bu seçimin en renksiz karakteri Joe Biden. Kimseyi heyecanlandırmayan bir aday. Hatta pek çok kişi ona kerhen oy veriyor. Çünkü vaat ettiği tek şey Trump olmaması. Belki dört sene içinde iyi bir başkan olabilir, ama iyi bir aday olmadığı kesin. İyi niyetli ama sınırlı kapasitedeki Joe Biden bize uzak bir karakter değil. “Kemal Biden” adını hak etmiyor mu?

Aşırı mesafeli bir seçim kampanyası

Biden tek bir el sıkmadan, esnafla buluşmadan, mitinglerde kitlelere seslenmeden seçim kampanyası yapıyor. Böylesi bir strateji bugüne kadar seçim kazandırmadı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar