Anneciğim Türkler geliyor

Toplumların değişimin eşiğinde olduğu dönemlerde hemen her zaman ilerleme karşıtı güçler devreye girer, kendilerini toplumun ahlak bekçisi ilan ederek ait oldukları toplumu koruma misyonu edinirler.

Dönem dönem müzik video'larındaki cinsel içerikler, şarkı sözleri, filmlerdeki şiddet, azınlıklar, hatta kıyafetler bile hedefe konur ve engel olunmazsa toplumu ele geçireceğine dair sahte bir korku oluşturulur. Epey bir zamandır Türkiye'de bu ahlaki paniğin (moral panic) hedefinde Suriyeli mülteciler vardı. Toplumun her kesimi savaştan kaçan bu masum insanların öcüleştirilmesi konusunda hemfikir görünüyor, o halde yeni düşman bulmaya geçelim.

Şimdi hedef Netflix dizileri. Bir süredir Netflix'in toplumu eşcinselliğe özendirdiğini söyleyenler çıkmaya başladı (bu özenilebilir bir şeymiş gibi), koroya son olarak Akit gazetesi ve "Akit bu konuda haklı" diyen Akif Beki katıldı. İnsanın kendi ahlaki pusulası herhangi bir konuda Akit'le aynı yönü gösteriyorsa baştan kaybetmiştir zaten. Ancak cehalet norm haline gelirse böylesi saçmalıklar da karşılığını bulur, cahiller korosu başka cahillerin ortaya çıkması için gerekli ortamı yaratır, kartopu gibi büyür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar