Amerika'nın hasta adamı

Trump’ın aklı yeniden miting meydanlarına dönmek, bir aydan az kalan seçimlerde dört sene daha koltuğunu korumak ve kim bilir kimlerin direktifinde başlattığı dönüşüme devam etmek.

Fred Trump oğlu Donald’ı küçük yaşlardan başlayarak dünyada iki tip insan olduğunu öğreterek büyüttü. Bir “katiller”diye tercüme edilebilecek “killers,” bir de “sıfırlar” var. Trump ailesinin bu iki seçenekten hangisi olmaya özenerek çocuklarını yetiştirdiğini tahmin etmek zor değil. Katiller derken aslında kastettiği tuttuğunu koparan, işinde başarılı olan insanlar. Ama oğul Donald bu hayat öğüdünü abartılı bir şekilde içselleştirip en ufak bir başarısızlığı zayıflık olarak gördü. Yeğeni Mary Trump’ın kitabında anlattığına göre babası, yani Donald’ın erkek kardeşi, ailenin beklediği türden bir “katil” olmadığı için aileden dışlandı ve sonunda alkolizme yenilip bu hayata veda etti. Donald’la ilgili bütün çarpıklıkların kökeni de baba Fred’in hırsına dayanıyor, Mary Trump’a göre.

Trafik kazası geçirdiği için önemli bir davette sahne alamayan bir şarkıcı veya savaşta şehir düşen askerler Donald Trump için hep aynı ifadeyle anılıyor: Ezik, kaybeden, zavallı. Cumhuriyetçi Parti’nin sembol isimlerinden, eski Başkan adayı John McCain bile bu nefretten nasibini aldı. Vietnam’da rehin düşen McCain için “Ben savaşta rehin düşmeyen askerleri severim,” diyen Trump ölümünden sonra bile onu rahmetle anmaktan kaçındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar