Amerikan katliamının son günü

Eğer pandemi olmasaydı, ekonomi çöküp işsizlik artmasaydı Trump yine kazanacaktı—nitekim dört sene öncesine kıyasla oylarını artırdı. Bugün Trump’ı arkadan vuran siyasetçiler, hesabını kapatan sosyal medya şirketleri de ona itaat etmeye devam edecekti.

Washington, D.C.

Birkaç gazeteci, üzerinden bir seneden daha fazla zaman geçmiş, New York’ta buluşup seçim sürecini kendi aramızda tartışıyorduk. O aralar Joe Biden uzak bir ihtimal olmanın ötesinde şaka gibiydi. Gafları, yaşı, kitleleri peşinden sürükleme yeteneği olan Donald Trump’a karşı hiçbir şey vaat edememesiyle kimsenin kazanmasına ihtimal vermediği bir aday adayıydı henüz. Pek çoğumuz onun yarışa yükselen sol rüzgara karşı müesses nizamın garantili adayı olarak sokulduğunu tahmin ediyorduk.

Ben Bernie Sanders’ın aday olabileceği yeni bir Amerika’yı hayal ediyordum, ama önünde sonunda sistemin Joe Biden’ı aday yapacağından emindim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar