Amerika'daki krize dair merak ettiğiniz her şey

Türkiye de dahil olmak üzere yönetim sistemini değiştiren ülkelerde mesela başkanlık sistemine geçilmesi “Amerika’da da öyle,” diye açıklanıyor.

Washington, D.C.-

Türkiye adını önceki gün duyduğu bir kadının ardından yasta. En azından Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının, influencer’ların, trend ikonlarının büyük bölümü birkaç gündür Ruth Bader Ginsburg’un ölümünden duydukları üzüntüyü paylaşıyorlar. Sorsanız Türkiye’deki Anayasa Mahkemesi üyelerini tanımazlar, ama bu sefer hiçbirine itiraz etmiyorum. Çünkü Amerikan Anayasa Mahkemesi’nin ikon seviyesine yükselen üyesi RBG’nin ölümü hakikaten bütün dünyayı etkileyecek kadar önemli.

Önemli, çünkü özellikle gelişmekte olan birçok ülke kendi içindeki devrimleri ABD’yi örnek alarak hayata geçiriyor. Türkiye de dahil olmak üzere yönetim sistemini değiştiren ülkelerde mesela başkanlık sistemine geçilmesi “Amerika’da da öyle,” diye açıklanıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 283 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar