ABD gezisi vakit kaybı mı?

Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün başlayacak Washington gezisi biraz zamansız duruyor ilk başta. Başkan Donald Trump ülke dışında, ona Dışişleri Bakanı Rex Tillerson eşlik...

Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün başlayacak Washington gezisi biraz zamansız duruyor ilk başta. Başkan Donald Trump ülke dışında, ona Dışişleri Bakanı Rex Tillerson eşlik ediyor. Türk ekibiyle Amerikan politikasını belirleyen ana aktörler görüşmeyecek. Onun yerine Yıldırım’ın en yüksek rütbeli randevusu Amerikan sisteminde daha çok simgesel bir görevi bulunan ve pek yetkisi olmayan başkan yardımcısı.

Dahası, ABD yönetiminin şu anda Türkiye’yle ilgilenecek hali de yok. Rusya soruşturması hız kazandı, Trump’ın koltuğu sallantıda. Amerikan başkentinde bir iç kriz havası hâkim. Önce New York, ardından Teksas’taki saldırılar da gündemi yoğunlaştırdı.

Hal böyleyken Yıldırım’ın, görevi simgesel olan Mike Pence’le böyle bir dönemde görüşmesi de simgesel gibi görünebilir. Doğrusu bir başka yönetim, bir başka muhatap söz konusu olsaydı Türk hükümetinin ABD gezisine vakit kaybı derdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 283 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar