İkinci Selo rüzgârı eser mi?

Büyük bir sürpriz olmazsa HDP'nin hapisteki eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması bekleniyor. Aldığım bilgilere göre Demirtaş kararsız, partisi de. Ama taban baskısı daha...

Büyük bir sürpriz olmazsa HDP'nin hapisteki eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması bekleniyor. Aldığım bilgilere göre Demirtaş kararsız, partisi de. Ama taban baskısı daha evvel olduğu gibi Demirtaş'ı yeniden aday yapacak gibi görünüyor. Bu sefer medya desteği olmadan, saz çalmadan, meydanlara çıkmadan bir Cumhurbaşkanı adayı olacak Demirtaş. Gerçi seçime 2 ay kalmışken kampanyanın da önemi pek yok ama yine de Demirtaş görünmez bir aday olacak eğer seçime girerse.

Daha önce kendi başına yüzde 10'luk bir potansiyele sahip olan, merkez medyanın desteğini alan ve birçok kesimde sempati uyandıran Demirtaş bu şartlar altında aynı rüzgârı yakalayabilir mi?

HDP’lilerin hesabı, Demirtaş’ın partinin oy oranının çok daha üstünde bir tabana hitap ettiği. Yüzde 18 gibi rakamlar telaffuz ediyorlar Demirtaş’ın şahsi karizmasının ulaşabileceği nokta olarak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar