Kürtlerin geleceği Türkiye'dir

Türk Ordusu'nun Afrin zaferinin görünmeyen bir sonucu var: Kürtlerin aslında Türkiye Cumhuriyeti'nden başka dostu yoktur. Ne ABD, ne PKK... Haftalardır PKK yanlısı yayın organlarında bir "direniş" masalı pazarlanıyordu....

Türk Ordusu'nun Afrin zaferinin görünmeyen bir sonucu var: Kürtlerin aslında Türkiye Cumhuriyeti'nden başka dostu yoktur. Ne ABD, ne PKK... Haftalardır PKK yanlısı yayın organlarında bir "direniş" masalı pazarlanıyordu. ABD'ye sırtını dayamayı umut eden örgüt kendince meydan okuyordu. Son anda ortada kaldılar... Bu kim bilir kaçıncı kandırılmaları.

PKK zaman zaman havaya girse de hiçbir zaman istediğini ona sunacak bir uluslararası destek bulamayacak. Bir paralı asker gibi çıkarlar doğrultusuna kullanılacak ve unutulacak. Zaten savaşın tarafları meşru bir devlet ile bir terör örgütüyse geçici çıkarlara rağmen uluslararası hakemlerin tutacağı nihai saf her zaman bellidir.

ABD hiçbir zaman PKK’ya bir söz ya da garanti vermedi zaten. İleride ihtiyacı olursa bugün olduğu gibi kullanmaya devam eder.

Ama bir gerçek net bir şekilde anlaşıldı: Türkiye direndiği sürece bölge haritası yeniden şekillenmeyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar