UBER kavganın sonu belli

Uçaklarda sigara içilen koltuklar, ev telefonları ve telefon kulübeleri, laserdisc ve DVD'ler, disket, kaset, telesekreter ve faks makinesi, daktilolar, çağrı cihazları... Yakın zamanda hayatımızın vazgeçilmezi olan...

Uçaklarda sigara içilen koltuklar, ev telefonları ve telefon kulübeleri, laserdisc ve DVD'ler, disket, kaset, telesekreter ve faks makinesi, daktilolar, çağrı cihazları... Yakın zamanda hayatımızın vazgeçilmezi olan ürün ve hizmetler adeta bir gecede yok oldu. Böyle bir çağda taksicilere mesleklerinin sonsuza kadar süreceğinin garantisini kim verdi? Bu yazıyı SXSW konferans ve festivali için bulunduğum Austin'de hiç tanımadığım, yüzünü hiç görmediğim birinin evinden yazıyorum. "Paylaşım ekonomisi"nden sonuna kadar faydalanan biri olarak dünyanın bu yöndeki gidişatından son derece memnunum.

Geçen sene SXSW’ye geldiğimde kentte ciddi bir ulaşım problemi vardı. Çıkan yasaya göre belediye alternatif taksi sürücülerinin parmak izi vererek güvenlik kontrolünden geçmeleri gerekiyordu. Bu yasaya tepki olarak UBER ve Lyft kentte hizmete son verdi ve kriz çıktı.

SAVAŞ KAYBEDİLDİ

Austin’in parmak izi talebi kâğıt üzerinde yolcunun hakkını koruyacak gibi görünse de uygulamada imkânsız. Yarı profesyonel UBER sürücüleri için hem vakit kaybı hem ağır bir yük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar