Denizaltında şüpheli üç buçuk saat

BİR James Bond filmini andıran olay perşembe günü yerel saatle akşam 19.00 civarlarında başladı. UC3 Nautilus isimli denizaltı, Danimarka’nın Refshale Adası’ndan kısa bir tur atmak için...

BİR James Bond filmini andıran olay perşembe günü yerel saatle akşam 19.00 civarlarında başladı. UC3 Nautilus isimli denizaltı, Danimarka’nın Refshale Adası’ndan kısa bir tur atmak için denize o saatlerde açıldı. 40 tonluk, 18 metre uzunluğundaki UC3 Nautilus, dünyanın amatör şartlarda yapılan en büyük denizaltısı olma özelliğine sahipti.

Denizaltının sahibi Peter Madsen ve hakkında bir portre yazmak için onunla bu tura çıkmayı kabul eden bir İsveçli gazeteciyi taşıyordu.

Madsen kendi cebinden ve etraftan topladığı paralarla 200 bin dolara mal etti denizaltıyı ve 2008’de denize indirdiğinde olay olmuştu. Danimarka’nın bir tür Elon Musk’ı gibi bir figür olmaya özenen ve aslen uçak mühendisi olan Madsen uzun yıllar bir uzay roketi inşa etmek için çalışıyordu, ancak son yıllarda bu projeden kendisini çekmişti. UC3 Nautilus ise üçüncü denizaltı projesiydi.

 

Peter Madsen’in Nautilus UC3 isimli denizaltısı 2008’de tamamlandı.

KAYIP ŞÜPHESİ

Madsen ve gazetecinin kısa bir turdan sonra limana geri dönmeleri bekleniyordu, ama saatler geçip haber alınamayınca sabaha karşı 02.30 civarı gazetecinin erkek arkadaşı endişeyle polisi aradı. 30 yaşında, çiçekli bir etek, naylon çorap ve tenis ayakkabıları giyen kız arkadaşından hiç ses çıkmadığından şüphelenmişti.

Danimarka polisi, Baltık Denizi’nin Kopenhag ile Bornholm Adası’ndaki kısmını iki helikopterle taramaya başladı. Sonunda Koge Körfezi yakınlarında, Kopenhag’ın 30 kilometre güneyinde denizaltının izine rastlandı.

Telsizle temasa geçmeye çalıştıklarında saat cuma sabah 10.30 olmuştu ve Madsen limana doğru yol aldıklarını söyledi. Ama tam 30 dakika sonra 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar