YPG-PKK ve Kürtler...

Rusya lideri Putin, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatı açıklarken, YPG ya da PKK'dan terörist diye söz etmedi. 10 maddelik mutabakat metninde, “YPG Terör Örgütü” gibi bir ifade de kullanılmadı. ABD ile...

Rusya lideri Putin, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatı açıklarken, YPG ya da PKK'dan terörist diye söz etmedi. 10 maddelik mutabakat metninde, “YPG Terör Örgütü” gibi bir ifade de kullanılmadı.

ABD ile yapılan 13 maddelik mutabakat metninde de böyle bir ifade yok. Türkiye istediği halde iki süper devlet bunu kabul etmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Batılı liderlerin bu konudaki tutumunu şöyle eleştiriyor: “Bizim sorunumuz terör örgütlerinin ta kendisiyledir.

Batı ‘Kürtler aşağıya Kürtler yukarı’. Böyle diyerek terör örgütlerinin adını vermeyerek Kürtler dediğiniz zaman Kürt kardeşlerimizi adeta teröristler olarak vasıflandırmış oluyorsunuz.

Bu yanlış bir şey. Teröristleri muhatap alan liderler var. Onları muhatap alıp şımartıyorlar. Devasa ülkelerin liderleri teröristlerle görüşüyor.”

Yalnızca algı mı?

Son dönemde gene “Dünyaya derdimizi anlatamıyoruz” ruh hali içindeyiz ve bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Konuyu “Onlar zaten bu konuda Türkiye'ye karşı önyargılı”ya bağlamaya eğilimliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar