Yargıyı idareye havale...

Osman Kavala artık tahliye olur diye bekliyordum. Mahkemelerin de bir sınırı var. Kendi kanunlarımız yanında, bağlı olduğumuz uluslararası kuruluşlar nedeniyle Avrupa'nın insan hak ve hukuku kriterlerine de uymakla yükümlüyüz.

.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kavala için hemen tahliye değerlendirmesinde bulundu. Ağır ceza mahkemesinin bu karara uyması ve gereğini yerine getirmesi gerekiyordu.

Ama bu kararı Adalet Bakanlığı’na havale etti. Kavala'nın yargılanmasından ve hukukundan sorumlu iken, mahkeme kendi görevini idareye devretmiş oldu.

Yani tahliye edilecekse bu kararı da Bakanlık versin demiş bulundu. İç hukukun da, bağlı olduğumuz uluslararası hukukun da, yeter dediği bir noktadayız. AB ile insan hakları ihlali noktasında ortaya çıkan gerilimde, bu kararın savunulacak bir yanı kaldı mı?

Birlik beraberlik ama nasıl?

12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi’nde yatarken, kalabalık koğuşlarda ranzalara sığışabilmek için başlı-ayaklı yani...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar