Voleybolda kadın rüzgarı...

Spor yarışmaları, yalnızca spor yarışmaları değildir. Atina Olimpiyatları 2 bin yıllık bir geçmişe sahip. Hâlâ hepimiz bu yarışmaların heyecanını yaşıyoruz. Kadın Voleybol Milli...

Spor yarışmaları, yalnızca spor yarışmaları değildir. Atina Olimpiyatları 2 bin yıllık bir geçmişe sahip. Hâlâ hepimiz bu yarışmaların heyecanını yaşıyoruz. Kadın Voleybol Milli Takımı’mızın başarıları, gördükleri ilgi, voleybolun sınırlarını çoktan aşmış durumda. Hayatında herhangi bir spor müsabakasına ilgi göstermemiş birçok yakınım ekran başında kadınların karşılaşmalarını seyrediyor.

***

İnsanlar bununla da yetinmiyor, “Kim bu uzun boylu, at kuyruğu saçlı azimli kadınlar?” diyerek Google’a soruyorlar. Bir kısmı Ebrar Karakurt’un Balıkesir’de başlayan, şimdi İtalya’ya uzanacak olan hikayesine takılıyor, bazıları kaptan Eda’nın başarılarla dolu, kupalarla dolu spor hayatının yanı sıra, eşini, ailesini merak ediyor.

Onun Sırbistan yenilgisinin ardından ifade ettiği “Onlar bizden iyi oynadılar” diyebilen gerçeği teslim etmekten çekinmeyen tutumu sporumuzda yeni bir anlayışı yansıtıyor. Voleybolda kadınların kazandığı başarı öylesine bir toplumsal etki yarattı ki! Laiklik, kadın özgürlüğü, kadınların önlerinin açılması ve kadınların gücü, siyasi gündemin önüne geçti.

EBRAR’IN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Ebrar’ın sosyal medyada yayınladığı bir kız arkadaşıyla fotoğrafı bazı çevrelerin “homofobik” suçlamalarına hedef oldu. Buna karşı geniş kamuoyunun onun yanında yer alması önemliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar