TV dizilerinde toplumsal meseleler

Ünlü şarkıcı Melisa Tercan (Sinem Uslu) kahvaltı sofrasını donatmış, ve eşi Koray (Engin Hepileri) ve kayınvalidesi ile masaya oturmak üzeredir. Her zaman öfkeli olan kocası Koray söylenmeye başlar. O da...

Ünlü şarkıcı Melisa Tercan (Sinem Uslu) kahvaltı sofrasını donatmış, ve eşi Koray (Engin Hepileri) ve kayınvalidesi ile masaya oturmak üzeredir. Her zaman öfkeli olan kocası Koray söylenmeye başlar. O da gülümseyerek sabah erken kalkıp darp raporu almak için hastaneye gittiğini söyler. Koray masaya yumruğunu vurur, bağırır. Melisa’nın yüzünde her zamankinden farklı bir ifade vardır. “Biraz sonra avukat Azra (Gökçe Bahadır) gelecek” derken kapı açılır ve içeriye bir polisle Azra girer. Koray’a mahkeme kararı tebliğ edilir. Eşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırılacaktır.

Kadına karşı ev içi şiddeti önleme amacıyla çıkarılan 6284 nolu 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' uyarınca, eşine şiddet uygulayan Koray, polis nezaretinde evinden çıkarılır. Annesi Burası oğlumun evi diye bağırınca, ona da oğlu ile birlikte evi terk etmesi söylenir. Koray yeniden karısının üzerine yürür ama polis olduğu için geri adım atar.

Karısına menajerlik yaparken onu tamamen esir alan bir koca, evden ayrılırken karısına “Aptalsın sen” diye bağırır. Hatırlarsınız, 6284 nolu Kanun, Türkiye’nin imzasını çektiği İstanbul Sözleşmesi’nin gereği olarak çıkarılmıştı. Sözleşme aleyhindeki kampanya sırasında gündeme getirilen konulardan birisi de bu kanundu.

Yusuf Pirhasan’ın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Seda Çalışır Karaoğlu, Toprak Karaoğlu ve Ayşe Canan Ertuğ’un uyarladığı 'Evlilik Hakkında Her Şey' adlı TV dizisi, en çok izlenenler arasında. Senaryoyu yazan üç isimden ikisi kadın. 16 Kasım Salı akşamı yayınlanan dizinin, şiddet uygulayan kocanın evi terk etme sahnesi, çok çarpıcıydı.

Avukat Arzu rolünde Gökçe Bahadır’la şarkıcı Melisa rolündeki Sinem Uslu’nun erkek şiddetine karşı dayanışması sahnesi, sanatla insan hakları arasındaki bağı gözler önüne seriyor. Dizilerimizin sanılanın ötesinde, toplumsal meseleleri de gündeme getirmede ustalaştıklarını gösteriyor.

FOX TV’de yayınlanan 'Evlilik Hakkında Her Şey'in kadrosundaki bazı isimler şöyle: Gökçe Bahadır, Sarp Akkaya, Yiğit Kirazcı, Gökçe Eyüboğlu, Fırat Altunmeşe, Tülin Ece, Bertan Asllani, Cevdet Arıcılar, Esma Yılmaz, Rüzgar Doruk Özmil, Emine Ada Sezer, Mila Kasarcı ve Erdal Küçükkömürcü ve Sumru Yavrucuk. Zorba kocanın polis marifetiyle evden çıkarılması sahnesini izlerken, erkeklerin neden karşı çıktıklarını da anlayabiliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar