Tunç Soyer: “Türkiye İzmir’den değişecek...”

CHP İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’le belediye başkanlığını yaptığı Seferihisar'da görüştük. Görüşmede Ege temsilcimiz Banu Şen de bulundu. Soyer heyecanlıydı. İzmir...

CHP İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’le belediye başkanlığını yaptığı Seferihisar'da görüştük. Görüşmede Ege temsilcimiz Banu Şen de bulundu. Soyer heyecanlıydı. İzmir için hayallerini, hedeflerini konuştuk.

İzmir’in rolü ne olabilir?

İzmir, batının en doğusu, doğunun en batısı. Türkiye’nin kalbi aslında. Doğunun damarlarından aldığını batıya pompalayan, batıdan aldığı değerleri, ürünleri doğuya pompalayan bir yürek. Türkiye’nin ilklerinin çoğu İzmir’de. İlk konsolostan ilk hastaneye, ilk orkestradan ilk futbol takımına çok sayıda ilki var İzmir’in. İlk kurşun burada sıkılmış, Kurtuluş Savaşı burada başlamış, burada bitmiş. Türkiye’yi İzmir’in değiştireceğine inandığım için adayım.

İzmir niye oy vermiyor AKP’ye?

İzmir’de yaşam kültürü bir sosyal gene dönüşmüş. İzmir’in solcu, sağcı, demokrat ayrımlarından daha öncelikli yaptığı ayrım yaşam kültürü. AKP’yi tehdit olarak görüyor. Bu kültürü zedeleyeceğini tahrip edeceğini, zarar vereceğini düşünüyor. Mardinli arkadaşım Mardin’e gittiği zaman ben İzmirliyim diyor. Ağrılı vatandaş 6 ay sonra kendini İzmirli hissetmeye başlıyor. İzmir sarıp sarmalıyor, içine alıyor. Yüzlerce yıldır dilini bilmediği Ermenisiyle Yahudisiyle Fransızıyla Levanteniyle komşu yaşamış, pastayı büyütmenin paylaşmadan geçtiğini öğrenmiş. Farklılığı zenginlik olarak kabul eden kültür hiçbir zaman bitmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar