Suriyeli mülteciler ve kör milliyetçilik

Kırk yıl Almanya’da eczacılık yapmış bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı, “Ah bu Araplar” diye söze başladı. “Bir arkadaşım gözleriyle görmüş. Hilton oteline yerleşen Suriyeli Araplar, otel odasını, tuvaleti mahvetmişler.

O günden sonra Hilton, Arap turist kabul etmiyormuş” diye devam etti. Hilton hikayesinin uydurulmuş bir hikaye olduğunu ve yaygın bir şekilde Arap düşmanlığı amacıyla kullanıldığını söyledimse de eczacı ısrar etti.

Bunun üzerine, 40 yıldır yaşadığı Almanya’da, Türkler’in de benzer öykülerle aşağılandığını hatırlattım. Kurban bayramlarında banyo küvetinde kurban kesen Türkler'e ilişkin anlatılanları unutmaması gerektiğini belirttim.

Araplara yönelik küçümseyici yaklaşım, iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye iltica eden 3.5 milyon Suriyeli yüzünden yeni bir ivme kazandı.

Çaresiz, çoğunluğu yoksul, yersiz yurtsuz milyonlara, Türkiye gücü yettiği oranda sahip çıktı. Batının destek sözlerinin büyük ölçüde havada kalması ülkemizin yükünü artırdı.

Ötekinin ötekisi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar