Sayın İmamoğlu! Cem Mansur’u görevden alan kim?

Cem Mansur, ülkemizin önde gelen orkestra şeflerinden. Dünya çapında bir müzik insanı. Birçok ülkede en önemli orkestraları yönetmiş, sayısız uluslararası başarının sahibi. Onun müzik...

Cem Mansur, ülkemizin önde gelen orkestra şeflerinden. Dünya çapında bir müzik insanı. Birçok ülkede en önemli orkestraları yönetmiş, sayısız uluslararası başarının sahibi. Onun müzik dünyasındaki yerini incelediğinizde önemini daha iyi görürsünüz. Müzik eğitimini Londra ve Los Angeles’ta yaptı.

Şeflik çalışmalarına 1982'den itibaren ABD’de devam etti. L.A. Filarmoni Enstitüsü'nde ünlü şef ve besteci Leonard Bernstein'ın öğrencisi oldu. 1981-1989 arasında İstanbul Devlet Operası şefliğini yaptı. 1985 yılında İngiliz Oda Orkestrası’nı yöneterek uluslararası şeflik kariyerine başladı. 1989-1997 Oxford Şehir Orkestrası birinci şefliği, 1998-2011 Akbank Oda Orkestrası daimi şefliği yaptı, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nı 2007 yılında kurdu, genç müzisyenleri Avrupa’nın sahnelerine taşıdı.

Farklı ülkelerde konuk şef olarak çalışmalarını sürdürüyor. Müziğin toplumsal rolü üzerine çalışmalarının başında Demokrasi Laboratuvarı geliyor. İmamoğlu’nu, Cem Mansur’u Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği'ne getirdiği için kutlamıştık. Cem Mansur yönetiminde pandemi koşullarına rağmen Cemal Reşit Rey’deki (CRR) etkinlikler sürdürüldü, gösteriler internet üzerinden izleyicilere ulaştırıldı. CRR’de başarılı bir dönem geçirildi.

Kim yapıyor?

Görevden alındığına inanamadım. Ne oldu? soruma Cem Mansur, kısaca şöyle karşılık verdi:

“Bir orkestra vizyonu ile ilgili yazdıklarımdan heyecan duyan İBB yetkilileri, Ekrem İmamoğlu’nun da onayıyla genel sanat yönetmenliğine davet ettiler. Pandemiye rağmen, salonun en güzel aylarını yaşattığımızı biliyorum. Ancak davet nedenim olan orkestra projesiyle ilgili toplantı yapılamadı. Bir dünya metropolünün ana konser salonuna yakışan uluslararası programı kotarmanın ötesinde, birer ilk olan açıklamalı ilçe konserleri ve açık hava konserleriyle klasik müziğin elitist duruşunun tam tersinin mümkün olabileceğini, özellikle kamu kaynaklarını harcayan bir kurum olarak çok önemsedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar