Rakel Dink’in yanındayız...

Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink ve vakfın avukatı birkaç gün önce ölümle tehdit edildi. Tehdidin hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, failin saptandığını ve yakalandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de faillerin yargı önünde hesap vereceğini belirtti. Bu tehdidin “Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir provokasyon” olduğunu dile getirdi. Bu tablo karşısında Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a sorduğum soruya verdiği cevabı yeniden hatırlatmak isterim. Sorum şuydu: “Hrant’ın bir arkadaşı, bir meslektaşı olarak elimdeki olgular, bilgiler; onu devlet içindeki güçler öldürdü.

Sizin değerlendirmeniz nedir?” Erdoğan’ın cevabı anlamlıydı: “Beni de öldürmek istiyorlar...” Bir gazeteci araya girerek “Kim sizi öldürmek istiyor efendim?” diye sorduğunda, “Siz bilirsiniz” diye cevap verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar