Osman Kavala casus mu, darbeci mi?

2011 yılının sonlarıydı. Kürt meselesinde barışçı çözüm çabaları artmıştı. Birden hava değişti. Güneydoğu'da, HDP yönetici ve belediye başkanlarına yönelik...

2011 yılının sonlarıydı. Kürt meselesinde barışçı çözüm çabaları artmıştı. Birden hava değişti. Güneydoğu'da, HDP yönetici ve belediye başkanlarına yönelik, yaygın bir tutuklama başladı. Operasyonlar, bir süre sonra İstanbul’a sıçradı. Prof. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu gibi isimler tutuklandı. Haklarındaki iddia, “teröre destek olmak”tı.

Aynı günlerde, Gülencilerin TV'lerinde, polis kaynaklı olduğu anlaşılan, “Şurayı yakacaklardı, burayı bombalayacaklardı” haberlerinin yanında, bazı yazarları/gazetecileri hedef alan uydurma bilgiler yer alıyordu. Gazetecileri terörle bağlantılı gösteren polis fezlekeleri ekranlarda dönüyordu.

Operasyona niyetlenen FETÖ, önce gazete ve TV’lerde itibarsızlaştırma kampanyasını başlatıyor, ardından tutuklamalara girişiyordu. Aziz Yıldırım, Cübbeli Ahmet Hoca, MİT Başkanı Hakan Fidan bu şekilde hedef haline getirildi.

Aynı mantık devam ediyor

Osman Kavala, 7 gündür gözaltında. Hükümete yakın gazete ve TV’ler, yargılamayı, sorgulamayı tamamlamış, hükmü vermiş durumdalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar