Müslüman dünyanın sorunları

Suriye’de Türkiye’nin istediği yönde bir çözümden uzaklaşıldıkça, bazı kalemlerin öfkesi artıyor. Batı’ya sert ifadelerin yanısıra, “bu bir din savaşıdır” diyenler de çoğalıyor.

Batı’nın Hıristiyan olması ve özellikle ABD’nin bölgedeki değişken siyaseti, bazı çevrelerde, Batı karşıtı analizlere neden oluyor.

ABD yönetimindeki dindar damar, rahip Brunson krizinde net bir şekilde kendini göstermişti. Ancak, ABD’deki tepkinin diğer bir nedeni de, Brunson’un çok da inandırıcı olmayan gerekçelerle tutuklandığını düşünmeleriydi. Her şeyi komplolarla açıklamaya yatkın bir kültürümüz var.

Örneğin DEAŞ meselesi. “Bu bir ABD tezgahıdır” diyerek durumu kolay yoldan izah etmeyi tercih edenlerin sayısının çokluğu dikkat çekici. Evet, ABD’nin bölgedeki bazı grupları yönledirdiği bir gerçek. DEAŞ içinde de adamları bulunuyordur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar