Meral Akşener, “Kürt” dedi, “Zaza” dedi, “Ali” dedi...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurucularını sayarken “Bu partiyi Kürtler, Zazalar, Ali, Hızır diyenler kurdu” sözleriyle yeni bir yaklaşımın işaretini verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurucularını sayarken “Bu partiyi Kürtler, Zazalar, Ali, Hızır diyenler kurdu” sözleriyle yeni bir yaklaşımın işaretini verdi. İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı, partinin yönelimini epeyce netleştirdi.

Bahçeli’nin “Gelin bize katılın” çağrısı üzerine analizler yapılırken, ülkücü tabandaki değişim gözden kaçmıştı. Ülkücü taban sert milliyetçi, muhafazakar söylemden, daha kapsayıcı, daha birleştirici bir yeni dile evriliyor. Bu değişimin ilk işaretleri ekonomik ve sosyal olarak gelişmiş yörelerde görüldü. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP, Akdeniz sahillerindeki egemenliğini kaybetti.

Adana, Mersin ve Tarsus’ta MHP’li belediyeler kaybetti. İYİ Parti’nin destek verdiği CHP’li adaylar kazandı. Çukurova’daki bu değişimin giderek Anadolu’ya yayılması şaşırtıcı olmaz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar