Kadri Gürsel’in adresi yok mu?

15 Temmuz darbe girişiminin arka planına ilişkin tartışmalar derinleşiyor. CHP, MHP ve HDP'nin raporları önemli sorulara dikkat çekiyor.CHP'nin 15 Temmuz darbe girişimini anlatırken kullandığı şu saptamalar dikkat...

15 Temmuz darbe girişiminin arka planına ilişkin tartışmalar derinleşiyor. CHP, MHP ve HDP'nin raporları önemli sorulara dikkat çekiyor.

CHP'nin 15 Temmuz darbe girişimini anlatırken kullandığı şu saptamalar dikkat çekici: "Öngörülen, önlenemeyen ve sonuçları kullanılan kontrollü darbe." Bu iddia ve öngörüler, değişik örneklerle zengileştirilerek, TBMM Raporunun yetersizliği belirtiliyor.

HDP ise, Cumhurbaşkanının hala darbeyi nasıl öğrendiğine ilişkin bir netlik olmadığına vurgu yapıyor. Enişteden mi, yoksa MİT Müsteşarının telefonundan mı öğrendi, sorusunu soruyor.

MHP, TBMM Darbe Komisyonu Raporunun içinde çok tartışmalı bir ifadeye gönderme yapılmış: "FETÖ üyesi milletvekillerinin siyasi mecrayı dizayn etme çalışmasından söz ediliyor. Ancak kimler olduğundan bahsedilmiyor" deniliyor. Raporlara baktığımda en dikkat çekici nokta, CHP raporundaki "sonuçları kullanılan darbe" tanımlaması.

OHAL ile yönetmek

Kısa süreliğine ilan edildiği baştan açıklanan OHAL uygulaması, "kalıcı" diyebileceğimiz bir döneme yayılmış durumda. Cumhurbaşkanının sözleriyle "Ülkede huzur sağlanana kadar devam edecek." Şimdi huzur yok mu? Demek ki yok. O zaman hangi durumlar huzur sayılacak? Bunun ölçüsü nedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar