Kadınların gözünden siyaset

PODEM’in (Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları) YADA (Yaşama Dair Vakıf) ile birlikte yürüttüğü “Kadınların Gözünden Türkiye” başlıklı araştırma, tartışmalı birçok konuyu gündeme getiriyor...

Zeynep G. Bakır, Gülşah D. Kahyaoğlu ve Rümeysa Çamdereli'nin yürüttüğü araştırma, dün bir yuvarlak masa toplantısında ele alındı.

Katılımcıların çoğu kadın temsilcilerdi. Araştırma, bize kadınların yerel yönetimlere katılmaya istekli olduklarını gösteriyor. Ne var ki, yerel seçimlerin önümüze getirdiği gerçeklerden birisi de kadınların yerel yönetimlerde neredeyse temsil edilmiyor olmaları.

Araştırmanın ürkütücü yanı şuydu: Kadınlar genel siyasette yer almaya istekli görünmüyorlardı. Kadınlar bugünkü siyasi atmosferden memnun olmadıklarını, bu alanı bir nevi “kurtlar sofrası” olarak gördüklerini ifade etmişlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar