İyimser gazete

POSTA, bir kitle gazetesi. Her türden okura seslenebilen, daha çok umudu öne çıkaran, felaketten değil başarıdan yana bir yayıncılık çizgisi tutturan etkin ve önemli bir gazete.

Büyükçe ve zengin bir taşra kasabası olan Tarsus’ta doğdum. Türkiye’nin zengin ailelerinden Karamehmetler, Eliyeşiller, Ramazanoğulları, Ekenler Tarsus kökenliydiler. Değişik kimliklerin bir arada yaşadığı çok kültürlü bu şehirde, Türkler, Araplar, İranlılar, Afganlar, Giritliler, Kürtler, çok az da olsa Ermeniler değişik mahallerde ve köylerde iç içe yaşıyorlardı. 

İlk ve orta öğretimimi Tarsus’ta bitirdim. Siyasetin yürekten izlendiği bir aile ortamında büyüdüm. Ben ortaokul öğrencisiyken babamla dayım benim geleceğim üzerine sohbet ederlerken, aralarında şöyle bir konuşma geçiyor: Dayım benim milletvekili olarak siyasete yöneleceğimi söylüyor, babam itiraz ediyor, “Hayır o Metin Toker gibi bir gazeteci olacak” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar