Irkçı Avrupalıdan skandal kaset...

Avrupa Birliği ülkelerinde Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılıyor. Türkiye’yi de yakından ilgilendiren bu seçimlerle birlikte AB’nin yeni yönelimi belli olacak...

Genişleme sürecek mi, İngiltere yeniden AB’ye dönebilecek mi? Yükselen ırkçılık bu seçimlerde AB'nin içinde yeni ve etkili bir zemin bulabilecek mi?

Dünya ve AB kamuoyu bunları tartışırken Avrupa’da sağın en güçlü olduğu ülkelerden Avusturya’da, ırkçılar büyük bir skandala imza attılar. Başbakan Yardımcısı, koalisyon ortağı ve ırkçı FPÖ (Özgürlük Partisi) lideri Heinz Christian Strache, skandal kasetiyle Avrupa gündeminin ön sırasına oturdu. İspanya’nın skandallarıyla ünlü İbiza adasındaki bir villada, Rus oligarşisiyle ilişkileri olduğunu iddia eden iki kadınla kaseti yayınlandı.

Kasette ırkçı politikacı, kadınları etkilemeye yönelik konuşmalar yapıyor. Üstelik sarhoş. Kadınlardan kendi partisine yakın vakıflara bağış yapmalarını istiyor, bunun karşılığında da Rusya’ya ihale imkanı sağlamayı vaad ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar