İnfaz Kanunu ayrımcılık yapmasın

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevi personelinin hafta sonu eve gitmeyeceğini açıkladı. Belli ki aşırı dolu cezaevleri bir sağlık riski oluşturuyor.

Hükümet ve muhalefet, cezaevlerinin yükünün azaltılması konusunda hemfikir. En az 100 bin tutuklu ve hükümlünün tahliyesini kapsayan bir kanun değişikliğinden söz ediliyor. Ancak “Kimleri kapsamalı?” sorusuna, farklı partilerin yaklaşımı farklı. Millet İttifakı’nın üzerinde konuştuğu taslak, muhalif siyasileri kapsamıyor. CHP ise siyasileri de içine alan bir infaz indirimden yana.

Adli tutuklulara açılan kapılar, siyasilere kapatılırsa yanlış bir iş yapılmış olacak. İç barışa, dayanışmaya özellikle bu günlerde ihtiyacımız var. Önümüzdeki haftalarda cezaevlerinden gelebilecek kötü haberleri beklemek yerine, Meclis’in bir an evvel eşitlik, adalet ve toplumsal fayda esasına dayalı bir infaz indirimi sağlamasından yana olalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar