İdlib: Suriye’de işler zorlaşıyor

İdlib’ten can sıkıcı haberler geliyor. Son bilgi 7 Türk askeri ve 1 sivilin rejim güçlerince öldürüldüğü yönünde. Türkiye, bu saldırılara aynen karşılık verildiğini söylerken, Ankara-Moskova ilişkileri kritik bir dönemden geçiyor.

Beşar Esad yönetimi, uluslararası meşruiyet zeminini genişlettikçe, rejim muhaliflerinin egemenliğindeki toprakları, adım adım geri alıyor.

Bu hamleleri, Rusya’nın ve İran’ın tam desteğini sağlayarak yapıyor. Batının tutumu da eskisinden farklı. “Esad’ın devrilmesi” projesinden çoktan vazgeçildi. “Rejim muhalifleri”nin arkasında, Türkiye dışında ciddi bir güç kalmadı. Muhalifler, ellerindeki toprakları korumakta zorlanıyorlar. İnisiyatifi kaybettikleri için, Türkiye’nin onlara desteği çok bir etki yapmıyor.

Muhaliflerin yalnızlaşarak yenilgiye sürüklenmeleri, onbinlerce yeni mültecinin daha yollara düşmesi anlamına geliyor. Bu tablo, Türkiye’yi, Şam rejimi ile birlikte Rusya ve İran’la karşı karşıya getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar