Hulusi Akar ve istihbarat zaafı

Genelkumay Başkanı Hulusi Akar'ın “TBMM Komisyonu”na gönderdiği darbe gecesini anlatan yazılı cevabı, “zaten bunları biliyorduk” tepkisiyle karşılaştı. “Darbe gecesi tam anlamıyla neler oldu?”...

Genelkumay Başkanı Hulusi Akar'ın “TBMM Komisyonu”na gönderdiği darbe gecesini anlatan yazılı cevabı, “zaten bunları biliyorduk” tepkisiyle karşılaştı. “Darbe gecesi tam anlamıyla neler oldu?” sorusuna “doyurucu” bir cevap arayanlar, aradıklarını bulamadı.

Bu açıklamayla, bir kez daha, “darbe girişiminden kuvvet komutanlarının bilgisinin olmadığı” anlaşıldı. Hava Kuvvetleri’nin komutanları İstanbul'da bir düğünde; Deniz Kuvvetleri Komutanı ise başka bir düğündeydi... Karargahta bulunan diğer komutanlar da, darbeciler tarafından, enterne edilmişti.

Akar'ın açıklamaları, işte bu noktalarda, şimdiye kadarki “genel veriler”i doğrulayıcı açıklamalar... Tabii, hemen herkes, komutanlara, "Neden haberdar olamadınız?" diye soruyor. "İçinizdeki örgütlenmeyi nasıl hissetmediniz?" sorusuna hala bir cevap yok. Bu ülkenin istihbarat örgütü MİT bağlamında da, aşağı yukarı benzer bir görüntü söz konusu.

Zaafiyetin asli nedeni

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar