Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Musa Kart

Cumhuriyet gazetesi hakkında açılan davanın sanıkları, hükümlüleri olan meslektaşlarımdan, arkadaşlarımdan söz etmek istiyorum. 16 yıl onlarla birlikte çalıştım. Hepsi hakiki gazetecidir. Başka...

Cumhuriyet gazetesi hakkında açılan davanın sanıkları, hükümlüleri olan meslektaşlarımdan, arkadaşlarımdan söz etmek istiyorum.

16 yıl onlarla birlikte çalıştım. Hepsi hakiki gazetecidir. Başka bir meslekleri yoktur, geçimlerini de yazarak kazanan insanlardır.

Hikmet Çetinkaya, ilk günden “Fetullah Gülen tehlikesi”ni gören ve bu tehlikeyi ortaya koyan beş kitap yazmış bir meslektaşımız. Yıllar önce, onun bu tutumu “aşırı şüpheci” görülüyor, eleştirilerin hedefi oluyordu.

Onu “Fetullahçılığa takmak”la suçlayanların sayısı az değildi. Çetinkaya, Musa Kart, Aydın Engin, Akın Atalay ve Cumhuriyet yazarı diğer meslektaşlarımla birlikte DHKP-C ve PKK’nın yanı sıra “FETÖ/PDY’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğine” kanaat getirilerek mahkum edildi.

Cumhuriyet yazarlarını hele Çetinkaya’yı “FETÖ’ye bilerek yardım etmekle suçlamak” şaka gibi. Tabii işin şakası yok. Kararın da şakası yok. Yıllarca birlikte çalıştığım meslektaşlarım hapse girecekler. Hem de FETÖ’ye bilerek yardım etmek gibi anlamsız bir suçlamayla.

İstinaf Yargıtay çelişmesi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar