Fayları değil binaları konuşalım

Elazığ Depremi’nde yeni baştan sarsıldık. Bu “sarsıntı”nın bir boyutu da İstanbul depremi konusunda bir uyarı olması. Deprem bir doğa olayı. Her doğal felaket gibi zamanında gerekli önlemler alınırsa, tahribatı önlenebilir, azaltılabilir. Şimdiye kadar ciddi bir seferberlik yapmadık.

Ortalama bir sarsıntıda yıkılması muhtemel binaların, elimizde dökümü yok. Dolayısıyla bu konuya ilişkin bir yol haritamız da yok. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da büyük bir deprem beklentisi içinde olduklarını açıkladı. Gereken önlemlerin alındığını da öne sürdü. Neyi kastediyor olabilir? Görülebildiği kadarıyla, binalar yıkıldıktan sonra arama-kurtarma konusunda belli bir birikime sahibiz.

Elazığ Depremi’nde de arama kurtarma ekiplerinin başarılı bir çalışma yürüttükleri söylenebilir. Ancak bir de bunun öncesi var. Yani binaların durumu var. Önlem, tedaviden daha iyidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar