Farklı yönetim yaklaşımıyla İmamoğlu...

Ekrem İmamoğlu, CHP seçmeninin ötesine gidebildiği, farklı siyasi eğilimlere seslenebildiği için kazandı. Aslında siyasette başarı, "öteki"nin de gönlünü kazanabilmek, onun oyunu alabilmekten geçiyor....

Bu bir siyasi tercih meselesi aynı zamanda. Bazı siyasi liderler kutuplaştırıcı bir yaklaşımla kendi seçmenini katılaştırmaya çalışarak kazanmak yolunu seçerler.

Bazıları da, kendi seçmeninin ötesine ulaşarak, kutuplaşma yerine, uzlaşma hattını benimseyerek başarı kazanırlar.

İmamoğlu, yalnızca CHP'li seçmenin oylarıyla İstanbul'u kazanamayacağını biliyordu. Bu nedenle seçim stratejisini, karşı taraftan oy kazanmak üzerine kurdu. Hedefine de ulaştı. Bu çizgi yalnızca oy almaktan ibaret değil.

Aynı zamanda farklı olanla, değişik siyasi eğilim içindekiyle birlikte çalışabilme niyetini de içeriyor. Zaten İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra, önceki AK Partili belediye başkanının ekibinden isimlerle çalıştığını vurgulamıştı. "Önce liyakat" demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar