Ermenistan Azerbaycan: Farklı bir pencere

Bir dönem, barış ve demokrasi arayışları dönemiymiş. İçinde yaşarken fark etmiyorduk. Şimdi bölgesel savaşlar ve çatışmalar dönemi. Otoriterleşme dönemi. AK Parti iktidarı reformlar zamanında, Ermenistan'la da ilişkiler konusunda olumlu...

Bir dönem, barış ve demokrasi arayışları dönemiymiş. İçinde yaşarken fark etmiyorduk. Şimdi bölgesel savaşlar ve çatışmalar dönemi. Otoriterleşme dönemi. AK Parti iktidarı reformlar zamanında, Ermenistan’la da ilişkiler konusunda olumlu anlamda beklenmeyen çıkışlar yapmıştı.

Ermeni yurttaşların 1915 Tehciri’nde yaşadıkları acılar paylaşılmıştı. İki ülkenin milli futbol takımlarının karşılaşmasına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, yanına gazetecileri alarak Erivan’a gitmişti.

Ermeni aydınların İstanbul’dan sürgüne gönderildiği 24 Nisan’daki anmalar, dünyanın sempatisini toplamıştı. Aradan 10 yıl kadar zaman geçti. Farklı bir konjonktürdeyiz. Dünyanın dört bir yanında çatışma bölgeleri yaygınlaşıyor. Türkiye (Libya, Suriye, Irak, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ni içeren bir düzlemde) yaşanan gerilimin bir parçası olarak siyaset yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar