Dört Mevsim Mersin…

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, 'Güçlü bir Mersin için Buluşma' toplantısına davet ettiği Mersinliler 'Buluşma'nın heyecanıyla dünyanın dört bir yanından...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, 'Güçlü bir Mersin için Buluşma' toplantısına davet ettiği Mersinliler 'Buluşma'nın heyecanıyla dünyanın dört bir yanından gelmişlerdi.

Mersin için ne yapabilirdik?

İki yıl önce Tarsus Amerikan Koleji’nin 'Kariyer Günleri'ne birlikte katıldığımız emekli büyükelçi Bozkurt Aran’la Tarsus’un tarihi sokaklarında dolaşmıştık. Bozkurt, Sen Pol Kilisesi, Danyal Peygamber’in mezarı, Tarihi Roma Yolu, Kleopatra Kapısı, Kırk Kaşık ve eski Tarsus evlerini gördükçe hayıflandı. 4 sene kaldığı şehri hiç tanımamış olduğunu itiraf etti.

Hıristiyanlığın yayıcısı Sen Pol, İncil’deki sözlerine, “Ben Tarsuslu bir Yahudi’nin oğluyum” diye başlar. Tarsus, tarihi bir şehir. Büyülü bir şehir. Bakımsız ve terk edilmiş bir hali var. Bizim ilk gençliğimizde Türkiye’nin en canlı ve zengin şehirlerindendi. Biz Tarsuslular “Nerelisin?” diye sorulduğunda, Mersinliyim demez, Tarsusluyum deriz. Mersinli arkadaşlarımız bu toplantıda da sitem etti. Bu iki şehir geçmişten günümüze rekabet içindedir. Bu rekabet sürecektir, faydalıdır.

Mersin güzel şehir

Mersin il merkezimizdir. Ülkemizin en çekici kentlerinden birisi haline geliyor. Portakal bahçelerinin koca apartmanlara dönüştüğü bir şehirden söz ediyoruz. İnşaat furyasının ardından toparlanmaya başladı. Sahil çevre düzenlemesiyle yaşanabilir, gezilebilir bir karakter kazandı. Çok sesli, çok kültürlü yapısı ona canlılık veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar