Cezaevinde tahliye beklemek

Osman Kavala 18 Ekim 2017’den beri cezaevinde. Cumhuriyet gazetesi eski çalışanları Musa Kart, Güray Öz, Hakan Kara, Murat Sabuncu, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Emre İper ikinci kez hapse girdiler.

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan üç yıla yakındır cezaevindeler.

CHP eski milletvekili Eren Erdem bir yıldır içerde. Liste çok daha kalabalık. Musa Kart ve arkadaşları, kesinleşmiş cezalarını tamamlamaya çalışırken Yargıtay Başsavcılığı, Hikmet Çetinkaya, Akın Atalay, Aydın Engin, Murat Sabuncu ve Orhan Erinç’le ilgili davada sanıkların beraatını istedi. Ayrıca cezaları İstinaf Mahkemesi’nde onaylanan ve bu kez hükümlü olarak yeniden cezaevine giren Musa Kart ve arkadaşlarının da beraatini istedi.

Yargıtay Başavcılığı’nın yerinde ve haklı mütalaası kabul görürse Cumhuriyet gazetesi davasında daha ağır cezalar almış olan yönetici düzeyindeki isimler beraat edecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar