Cemal Reşit Rey’de “Mücbir Sebep”...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamındaki programımız içinde “Mücbir Sebep” dans gösterisi de vardı. Zeynep Tanbay’ın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu içinde düzenlediği online...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamındaki programımız içinde “Mücbir Sebep” dans gösterisi de vardı. Zeynep Tanbay’ın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu içinde düzenlediği online gösteri, pandemi nedeniyle salonlarda gösterimi iptal edilen birçok etkinliğe, hayatımızdaki değişikliklere gönderme yapıyordu.

Bu kez orkestra yerine bir quartet, onlarca dansçı yerine sayılı dansçının katıldığı bir gösteri düşünülmüş. Dansın teması, salgın günlerinde insanların yaşadıkları. Danslar, yasaklar, sosyal mesafe, maske gibi birçok unsuru içeriyor.

Hareketlerdeki estetik zenginliğiyle, kostümleri ve ışık düzeniyle evrensel ölçülerde bir sanat etkinliği “Mücbir Sebep”. YouTube üzerinden izledik. YouTube’a “Mücbir sebep CRR” yazdığınızda gösteriye ulaşabiliyorsunuz. Online gösteri 13 Aralık’a kadar sürüyor. İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı’yı aradım. Pandemi nedeniyle salon gösterilerinin kaldırılması üzerine, online gösterilere ağırlık verilmişti. Diğer konserler için şu linki gönderdi:

CRR Online Konserler Youtube yayın süreleri.xlsx

Fotoğraf: Erhan Arık

Cemal Reşit Rey Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur’la konuştum. Salgın nedeniyle salon gösterileri yapılamaz hale gelince, yeni yöntemler geliştirdiklerini ifade etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar