Bodrum'da sonbahar

Hollandalı Lon Briet, 1974'te Bodrum'a geldi. Kaptan Dursun Mutlu ile evlendi. Üç çocuğu oldu. Eşini genç yaşta kaybetti. Çocuklarını Bodrum'da büyüttü. 45 yıldır burada yaşıyor. Sanat...

Hollandalı Lon Briet, 1974'te Bodrum'a geldi. Kaptan Dursun Mutlu ile evlendi. Üç çocuğu oldu. Eşini genç yaşta kaybetti. Çocuklarını Bodrum'da büyüttü. 45 yıldır burada yaşıyor. Sanat tarihçisi. Güzel flüt çalıyor.

4-5 yıl, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. Sohbete şöyle başlıyor: “Buraya yerleşmeye karar verdiğimde kışlık nüfus 6 bindi. Şimdi 170 bine çıktı...”

“Burası bir kışlık kent olarak mı düzenlenecek, yoksa yazlık turizm mekanı mı olacak?” diye soran Briet, artan nüfusun, aşırı ve hoyrat yapılaşmanın şehrin dengelerini bozduğunu, elektrik, su, kanalizasyon ve ulaşım gibi hizmetlerin yerine getirilmesinin giderek güçleştiğini; yangınlara neden olan aşırı çöp yığılmasını hatırlatıyor ve çözüm yolu olarak şunu öneriyor:

“Artık Bodrum'da kitlesel inşaatların kesinlikle durdurulması gerekiyor.” Tatlı bir sonbahar yaşayan Bodrum'da, sokaklardaki kalabalık azalmış. Ancak, marinaya bakan lokantalar, kafeler hâlâ canlı ve dolu. Sahillerde daha çok kuzeyli turistler denize giriyor.

Bodrum’u selden korumak

Bodrum’un yeni belediye başkanı Ahmet Aras’la buluştuk. Temel dertlere ilişkin değerlendirmelerini dinledik. Kendisi şunları aktardı: “Dereler, aşırı yapılaşma nedeniyle sokaklara dönüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar