Binalar, mühendisler, önlemler...

TV ekranlarında deprem uzmanları ve gazeteciler, İstanbul başta olmak üzere deprem tehlikesinin ne boyutta olabileceğini tartışıyorlar. Bu programlar sayesinde hepimiz yer bilim uzmanı sayılabilecek kadar birikim elde etmiş durumdayız.

Deprem uzmanlarının yanında, bina uzmanlarına yani inşaatı yapanlara, TV ekranlarında pek rastlamıyoruz. İnşaat mühendislerini, mimarları yorum yapanların içinde pek göremiyoruz. Halbuki depremin hemen ardından ilk akla gelmesi gereken konu, birçok bina ayakta dururken onların ortasında bir çürük diş gibi çöken binaların inşaat kalitesidir.

Betonu bozulmuş, demiri eskimiş, doğru bağlanmamış, çatlak duvarları sinyal veren binalar, çıplak gözle bile görülebiliyor. Belediyelerde bütün binaların envanteri bulunuyor. Ancak çeşitli kaygılar, onların harekete geçmesini engelliyor. Elazığ depremiyle tehlikenin ne kadar önemli ve acil olduğunu yeniden hissettik. Öncelikli adım, binaların halledilmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar