Batman İstanbul'da...

Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde yürürken, bir tekstil mağazasının kapısında “Batman’ın 80. yılı” başlıklı bir afiş gördüm.

Birden “Batman Tanıtım Günleri” etkinliğini anımsadım. Afişin, ülkemizin güneydoğusunda hızla büyüyen Batman ilimize gönderme yaptığını sandım ilk anda. Tabii ki afişte sözü edilen Batman, ünlü kurgu kahraman Batman'dı.

Batmanlı dostum arkeolog Sadık Işık öğlen saatlerinde telefon edip Batman etkinliğini haber vermişti. Biz de İpek (Çalışlar) ile Yenikapı etkinlik alanına gittik, gezdik. Batmanlılar peynirleri, balları, fıstıkları, sucukları, pekmezleri, tarhanaları, cevizleri, baharatlarıyla, Batmanlı ve İstanbullu konuklarını bekliyorlardı. Restoran bölümündeki lezzetleri siz hayal edin. Mülkiyeli vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, çok emek vererek öncülük ettikleri etkinliğe gösterilen ilgiden mutluydular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 381 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar