Avrupa Birliği olmadan olmaz

Büyük yaptırımlar için ABD’deki yeni yönetimin tavrı beklenecek. Türkiye’nin AB ile ilişkileri yeniden önemsemeye başlaması, bu konuda bir çaba içine girmesi önemli.

Rahmetli Mehmet Şevki Eygi ile bir TV programı arasında sohbet ederken, kendi yaşamına ilişkin ilginç bir anekdot anlatmıştı. 12 Mart 1971 askeri darbesi sırasında, karşılaştığı baskılar nedeniyle yurtdışına kaçmaya karar vermiş. Siyasi sığınmacı olarak tercih ettiği ülke ise Suudi Arabistan olmuş. Orada var olduğunu düşündüğü İslami rejimde rahat hareket edebileceğini düşünmüş. Bu inançla Suudi Arabistan’a giden Eygi, orada tahminen birkaç ay kaldıktan sonra dayanamayarak Avrupa’ya sığınmaya karar vermiş.

Türkiye’de kafası kızan, işini yürütemeyen, demokrasiyle sorunu olan, Avrupa’ya veryansın eder. AB için mangalda kül bırakmayan ama siyasi mülteci olarak yine Avrupa’yı tercih etmiş epeyce insan tanıyorum. İş ciddiye bindiği zaman görülür ki, tüm zaaflarına rağmen Avrupa hâlâ belli demokratik ve insani ölçüleri koruyabilen kıtadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar