AK Partili kadınlar, AK Partili erkekler

Üçü de ülkemizin tanınmış isimleri. Tuttuğunu koparan cinsinden. Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanı. Profesör Dr. Aşkın Asan, AK Parti eski milletvekili, İstanbul Sözleşmesi’ni takip...

Üçü de ülkemizin tanınmış isimleri. Tuttuğunu koparan cinsinden. Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanı. Profesör Dr. Aşkın Asan, AK Parti eski milletvekili, İstanbul Sözleşmesi’ni takip etmekle görevli Grevio üyesi. Kezban Hatemi, toplumsal konularda duyarlılığı ve mücadelesiyle tanınan avukat, Demokrasi Platformu Başkanı. Geçen günlerde Yeni Akit yazarı ve muhafazakar dünyanın tanınan isimlerinden Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesi’ni savunan AK Partili kadınlara yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulunması, alttan alta kaynayan kazanın kapağını fırlatmasına neden oldu.

Fırtına AK Parti’nin içinde kopuyor. AK Parti Kadın Kolları, Dilipak aleyhinde ayrı ayrı olmak üzere 81 ilde hakaret davası açmaya karar verdi. AK Partili kadınların çoğunluğunu oluşturduğu KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) de bu tartışmalar sırasında İstanbul Sözleşmesi’nin bütününü savunan ayrıntılı bir açıklama yaparak tarafını belli etti. Partinin erkek çoğunluğu, gazetelerde TV kanallarında sözleşmenin aleyhinde konuşmalar yapıyor, sözleşmeye ve kadınlara yönelik sert ifadeler kullanıyorlar.

Son olarak sahneye Adem Çevik çıktı. Dün Kezban Hatemi’yle buluştuk. “Nedir bu Adem Çevik olayı?” diye sordum. Özetle söylediği şu: Dilipak misillemesinde bulunuyorlar. AK Partili kadınlar, Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde dava açmaya başlayınca, onlar da üç ismi seçip hedef haline getirmek istiyorlar. Amaçları İstanbul Sözleşmesi’ni kadük etmek. Bütün kadınlar -AK Partililer de dahilsözleşmenin erkek egemen düzene karşı önemli bir kazanım olduğunda hemfikirler.

Ciddi bir yarılma 

Adem Çevik, suç duyurusunda bulunurken Nazlıaka, Asan ve Hatemi’nin sözlerini hatırlatıyor. Aylin Nazlıaka; 12 Ağustos 2020’de bir CHP toplantısında “İstanbul Sözleşmesi’nden eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı bir kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız” dediği için Aşkın Asan; “İstanbul Sözleşmesi’ne karşı gelenler FETÖ örgütüne bağlı. Twitlerini Panama’dan atıyorlar,” sözleri nedeniyle, Kezban Hatemi ise “Dünyayı erkekler mahvediyor, savaşları çıkaran erkekler, öldüren erkekler” dediği için Çevik’in hedefinde.

Çevik’in suçlamaları uzayıp gidiyor. Hedefindeki isimlerden birisi de AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Çevik’e göre, sözleşme, aileyi hedef alıyor, eşcinselliği teşvik ediyor, “cinsel tercihi” insan hakkı olarak görmemizi dayatıyor. AK Parti’nin kadınlarıyla, AK Parti’nin erkekleri arasında patlak veren bu ayrılık, nasıl bir yol izleyecek, bilmek kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar