AK Parti MHP işbirliğinde bilanço...

AK Parti ile MHP'nin aynı safta yer almalarını sağlayan Cumhur İttifakı seçim sonucunda büyük şehirlerde yenilgiye uğradı. İttifak, hangi partiye daha fazla yarar sağladı, İttifakın her iki partiye getirisi ve götürüsü neler? Posta yazarı Oral Çalışlar Cumhur İttifakı'nın bilançosunu yazdı...

MHP lideri Bahçeli, iki gün önce yaptığı bir değerlendirmede, ‘31 Mart yerel seçimlerinde partisinin büyük bir sıçrama yaptığını’ söyledi. “Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur” dedi.

Bahçeli, meclis üyesi oranlarından yola çıkarak, oylarının yüzde 18.81 olduğunu öne sürdü. Bu iddia, ister istemez, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin oy yüzdesini gündeme getiriyor.

Cumhur İttifakı’nın aldığı toplam oy yüzde 51.52 olduğuna göre; Bahçeli'nin iddiasını gerçek kabul edecek olursak AK Parti'ye oyların yüzde 32.71’i kalıyor. AK Partililer bu hesaplamaya ne diyorlar bilemiyorum.

Ancak, MHP ile ittifakın ne getirip ne götürdüğünü istişare toplantılarında ele aldıkları söyleniyor. Bu ittifaktan zarar gördüklerini dillendiren kimi değerlendirmeleri var.

31 Mart öncesi ve sonrası

Bugünkü noktaya nasıl gelindiğini anlamak için, iki parti arasındaki ilişkinin yakın geçmişini yeniden anımsayalım. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, AK Parti ile MHP ittifakı gitti-geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 245 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 279 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 181 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 382 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar