Adanalı ve de Galatasaraylı: Fatih Terim

Bir Fenerbahçeli olarak Fatih Terim’i ve Galatasaraylıları kutluyorum. Zor bir sezonun ardından iki kupayı birlikte kaldırmalarını kıskanmamak elde değil. Fatih Terim’le hemşehriyiz...

Fatih Terim’le hemşehriyiz. Ben ondan bir önceki kuşak Adanalılarla (Kartal Yaşar, Selami...) top oynadım. Fatih, Adana Demirspor’dan GS’ye geldi. Başarılı bir futbol hayatı oldu. Takım kaptanlığı yaptı. Hepimizin hayatına girmesi ise teknik direktörlüğüyle oldu.

Terim, GS’nin son 20 yılına damga vuran isim. Üst üste lig, kupa ve UEFA kupası kazanıldı. Sonra araya tatsızlıklar girdi. Uzaklaştı. Milli Takımı Avrupa Şampiyonası’nda ilk dörde taşıdı.

Geçen yıl yeniden takımın başına geçtiğinde yönetim ve taraftar endişeliydi. “Acaba?” soruları vardı. Hırçın kişiliği zarar verebilir miydi?

Fatih Terim sadece GS’nin değil Türk futbolunun en çok başarı kazanmış, en çok eleştirilmiş, futbol dünyasında önemli rol oynamış isimlerinin başında geliyor.

Çelişmeli birliktelik

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar