Siyasi aklın zamanı

Milli duyguların kabardığı günlerden geçiyoruz. Böyle zamanlarda, hissiyat gerçeği gölgeleyebilir. Daha üst perdeden tepki gösterenler, daha heyecan yaratıcı sözler edenler, herkesin önüne geçebilirler....

Milli duyguların kabardığı günlerden geçiyoruz. Böyle zamanlarda, hissiyat gerçeği gölgeleyebilir. Daha üst perdeden tepki gösterenler, daha heyecan yaratıcı sözler edenler, herkesin önüne geçebilirler. Makul olan geride kalabilir.

Tarihimizin kritik dönemlerinden birisini yaşıyoruz. Dünya bir ekonomik kırılma ve yeniden şekillenme kavşağında. Bunun bizi de doğrudan doğruya etkilemesi normal. Ancak, ABD'nin siyasi müdahalesiyle, ekonomik sorunlar çok farklı bir boyut kazandı.

Trump'ın uluslararası ilişkileri zehirleyen, alt üst eden tutumu pek alışık olunan bir tutum değil. Tabii şu da bir gerçek: ABD, her dönemde, elindeki mali ve askeri güçle, dünyaya nizam vermeye kalkışmıştır. Darbeler örgütlemiş, işgaller gerçekleştirmiştir. Bazen de Vietnam'da olduğu gibi hesapları tutmamış, batağa saplanmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 244 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 278 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 180 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 380 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar